Burgonyás pogácsa 2.
(mindig puha)
Hozzávalók:
50 dkg liszt
25 dkg Rama margarin
2 db tojás
3-4 dkg élesztő
2,5 dl tejföl
3 közepes szem főtt burgonya
1 evőkanál só
2-3 evőkanál disznó vagy libazsír (elhagyható)
Elkészítés:
A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk és sós vízben megfőzzük. Amíg fő egy edénybe kimérjük a lisztet, beleöntjük a megolvasztott margarint, hozzáadjuk a két tojást, a tejfölben elkevert élesztőt, a sót és hozzáadjuk a főtt áttrört bugonyát. Jól összegyúrjuk, dagasztjuk, ha kell még szórunk bele lisztet.
Ha jó hólyagosra gyúrtuk, belisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk és meghajtogatjuk. Ezután 15 percenként háromszor nyújtjuk és hajtogatjuk. (Ha beletesszük a zsírt, akkor a hajtogatáskor megkenjük zsírral is.)
Végül ujjnyi vastagra nyújtjuk, kiszaggatjuk a pogácsákat. A tepsiben kb. 2 cm-re helyezzük őket egymástól. Tetejét berácsozzuk, felvert tojással megkenjük, megszórjuk reszelt sajttal.
Előmelegített sütőben 200 fokon kb. 20 perc alatt készre sül.
Erre most nem tettem reszelt sajtot, nem is hiányzott róla. :)
|