ÉDES-SAVANYÚ SERTÉS
(KÍNAI)
Hozzávalók:
(legjobb wokban készíteni)
25 dkg sertéshús (elkészíthető bármilyen húsból)
1 db vöröshagyma
2 db zöld színű paprika
1 db sárgarépa
10 dkg kígyó uborka
1 db piros színű paprika
2 karika ananász befőtt
7 evőkanál olaj
A páchoz:
1 teáskanál fehér bor
1 tojás sárgája
őrölt fekete bors
3 evőkanál kukoricaliszt
Az ízesítéshez:
3 evőkanál ketchup
3 evőkanál méz
1 dl csirkehúsleves (kockából is jó)
2 evőkanál étkezési keményítő
4 evőkanál ecet
Elkészítés:
A húst apró kockákra vágjuk.
2 evőkanál vízzel összekeverjük a pác hozzávalóit, belekeverjük a húst és fél órán át állni hagyjuk.
A hagymát vékony csíkokra vágjuk, a paprikákat, a sárgarépát, uborkát, ananászt felkockázzuk.
Az ízesítés hozzávalóit 1 pohár vízzel elkeverjük és állni hagyjuk.
A 7 kanál olajat felforrósítjuk a wokban, hirtelen sütve aranybarnára pirítjuk a hús, majd kivesszük az olajból.
Ebben az olajban megsütjük a hagymát, paprikát, sárgarépát, ráöntjük a mézes-ecetes keveréket és addig pároljuk, míg sűrű mártás lesz.
Ekkor beletesszük a sült húst és az ananászt. A lángot mérsékeljük, sűrű kevergetés mellett addig főzzük, amíg a hús meg nem puhul.
Párolt rizzsel tálaljuk.
|