Túrós pogácsa
Hozzávalók:
50 dkg liszt
25 dkg Rama margarin (+6 dkg megolvasztva)
25 dkg túró (áttörve)
1 evőkanál só
2 db tojás
3 dkg friss élesztő (+ kevés tej, amiben felfut)
reszelt sajt a tetejére
Elkészítés:
Az élesztőt a kevés langyos tejben egy kávéskanál cukorral felfuttatjuk, majd a hozzávalókkal összeállítjuk a tésztát. 1-2 órát letakarva pihentetjük, közben kétszer hajtogatjuk. (A tésztát kinyújtjuk, megkenjük a margarinnal és ismét összehajtjuk.) Ettől szép leveles lesz.
Ezután kb. 1 cm vastagra nyújtjuk, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Tetejét rácsozzuk, tojással megkenjük, és reszelt sajttal megszórjuk.
Előmelegített sütőben 200 fokon 20 percig sütjük.
Megjegyzés:
Nagyon finom pogácsa lesz belőle, ha tojás nélkül készítjük azok is fogyaszthatják, akik nem ehetnek tojás tartalmú ételeket.
Több, mint egy hétig is finom puha marad.
Tipp: A margarint olvasszuk fel a mikróban és úgy adjuk a liszthez.
|