Tszta:
A lisztet, a szalalklit, a cukrot, st, margarint s a tojst kevs tejfllel gyrhat tsztv dolgozzuk ssze. (Ne legyen tl kemny, mert nagyon nehz lesz vkonyra nyjtani.)
Hrom egyforma cipra osztjuk. A cipkat egyms utn nagyon vkonyra nyjtjuk s a gztepsi htuljn, stpapron kistjk. Nagyon hamar sl, nem kell pirtani, csak "kifehredsig" stni. (Vigyzat, a lapok knnyen trnek, a tepsirl vatosan cssztassuk le.)
Tltelk:
Az 1/4 l tejet, 10 dkg cukorral s a vanilis cukorral felforraljuk, lassan hozzkeverjk a 4 kanl liszttel elkevert msik 1/4 l tejet. (rdemes kabvervel keverni, sokkal gyorsabban keverhetjk simra s nehezebben csomsodik.)
Ha ppszer levesszk a lngrl, kihtjk s sszedolgozzuk az elzleg kikevert 20 dkg vajjal s 30 dkg porcukorral. Ezzel a krmmel ragasztjuk ssze a lapokat.
A fels lapra nedves konyharuht bortunk s egy jjelen t gy hagyjuk llni. (A kemny lapok szpen megpuhulnak.)
Reggel a szalvtt levesszk s a tetejt dsan meghintjk vanilis porcukorral.
Hosszks tglalapokra, vagy kockkra vgva tlaljuk.
Tipp: Aki fl a szalalklis tszta elksztstl, nyugodtan ksztheti az albbi (zserb) tsztbl is:
5 dkg letsztt kevs tejben felfuttatunk.
1 Rama margarint 10 dkg cukorral s 2 tojs srgjval habosra kevernk, majd hozzadunk 40 dkg lisztet s a felfuttatott lesztt. Ha nem ll ssze a tszta, pici tejjel lgythatjuk.
Ha ebbl a tsztbl kszl nem kell nedves konyharuhval letakarni s pr ra lls utn fogyaszthat
n elszr a krmet ksztem el. Utna kezdem a lapok ksztst. Mindegyiket kln stpapron nyjtom s azzal egytt veszem le a tepsi htuljrl. gy kevsb trik el.