ICA SZELET
Hozzávalók:
A tésztához:
30 dkg liszt
10 dkg cukor
15 dkg Rama margarin
1 csg sütőpor
kevés tej
A krémhez:
1/2 l tej
4 evőkanál liszt,
2 kanál cukor
1 Rama margarin
10 dkg porcukor
1 csg vaniliás cukor
2 kanál kakaó
Csokimáz:
1 tábla Katica tortabevonó a leírás szerint elkészítve
Tészta:
A hozzávalókat ennyi tejjel gyórjuk össze, hogy könnyen gyúrható tésztát kapjunk. 3 részre osztjuk és 3 lapot sütünk belőle.
Tipp: lapok sütését lásd Hókocka leírásánál.
Krém:
A tejet a liszttel, 2 kanál cukorral felfőzzük és hagyjuk kihűlni.
A margarint 10 dkg porcukorral jól kikeverjük. A két krémet összekeverjük és hozzáadunk 1 csg vaniliás cukrot.
Az így kapott krémet 2 részre osztjuk, az egyik felébe 2 kanál kakaóport keverünk.
Töltés:
Az egyik lapra a vaníliás krémet, a másikra a csokoládés krémet kenjük. A tetejét csokimázzal bevonjuk.
|