ALAP MUFFIN TÉSZTA
Édes
Hozzávalók:
30 dkg liszt
1 csg sütőpor
15 dkg cukor
1 csg vaniliás cukor
1 csipet só
1 tojás
2,5 dl tej
4 evőkanál olaj
A hozzávalókat egyszerűen keverjük össze és azonnal süssük ki a tésztát. (Ha áll, a sütőpor "dolgozni" kezd és összeesik a tészta sütés közben.)
Sütés:
A formát kb. 3/4-ed részig töltsük meg a tésztával és előmelegített sütűben kb. 180 fokon sütjük 25-30 percig. (Érdemes tűpróbával meggyőződni arról, hogy megsült-e)
Ízesítések:
Tehetünk bele mazsolát, kakaót, kókuszt, aszalt gyümölcsdarabokat, összetört csokidarabokat.
Határt csak a fantáziánk és a kamránk tartalma jelenthet.
Teteje is díszíthető csokidarával, gyümölccsel, kihűlve cukormázzal, csokimázzal stb.
Tipp: Nem feltétlenül kell muffin kosárkában sütni. A muffinsütőt sütés előtt kenjük ki étolajjal, vagy margarinnal kiválóan kijön majd belőle a sütemény.
Töltött muffint készíthetünk, ha a forma aljára teszünk egy kevés tésztát, rá a tölteléket, arra pedig megint tésztát.
|