TÚRÓTORTA
(sütés nélkül)
Hozzávalók:
4 dl tej
25 dkg túró
1 csg. vaníliás cukor
10 dkg cukor
10 dkg vaj
3 teáskanál zselatin
40 dkg kimagozott meggy,
babapiskóta
tejszínhab a díszítéshez.
A túrót 1 dl tejjel és a vaníliás cukorral összeturmixoljuk. A langyos vajat a cukorral alaposan kikeverjük. Ezután a túrót a cukros vajjal és még 1 dl tejjel óvatosan összekeverjük. Félretesszük.
2 dl tejben a zselatint elkeverjük, felfőzzük. (nem kell forralni) Amikor már langyosra hűlt, hozzákeverjük a túrókrémhez.
Kerek formában rétegesen lerakjuk. Először túró, rá a gyümölcs, amíg a hozzávalókból tart. A tetejére túró kerüljön. Babapiskótával beborítjuk a tetejét. Hűtőszekrényben dermesztjük.
Amikor már teljesen megdermedt az edény tetejére egy megfelelő méretű tányért szorítva megfordítjuk és óvatosan a tányérra csúsztatjuk az edényből. Tejszínhabbal díszítjük.
Tipp:
-
Meggy helyett más gyümölccsel is elkészíthetjük.
-
Ha tortaformában készítjük kiborítás előtt egy éles késsel óvatosan vágjuk körbe a torta szélét, így könnyeben kicsúszik belőle.
-
Bármilyen formában készíthetjük, ha a formát kibéleljük folpackkal. Nem fog az edényhez tapadni és könnyen kiboríthatjuk.
-
Piskótalappal is készíthetjük babapiskúta helyett.
|