Tésztához:
1 Rama margarin
10 dkg cukor
2 tojás sárgája
5 dkg élesztő
40 dkg liszt
1 citrom leve (héja a dióba kell)
Töltelékhez:
25 dkg dió (esetleg dejó)
25 dkg cukor
1 citrom reszelt héja
1 vaniliás cukor
baracklekvár a lapok megkenéséhez
Csokimázhoz:
1 tábla Katica tortabevonó
Tészta:
Az élesztőt kevés tejben felfuttatjuk. A margarint a cukorral és a tojások sárgájával habosra keverjük, majd összegyúrjuk a liszttel, a felfuttatott élesztővel és a citrom levével. Ha nem áll össze a tészta kevés tejjel lágyítjuk.
(Ne legyen túl kemény, mert nagyon nehéz lesz vékony lapokat nyújtani belőle.)
Három egyforma cipóra osztjuk.
Töltelék:
A hozzávalókat összekeverjük.
Tipp: A baracklekvárt is belekeverhetjük, akkor nem kell külön megkenni a lapokat.
Az első cipóból vékony lapot nyújtunk, majd sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük. (Könnyebben megy, ha a kinyújtott lapot lazán feltekerjük a nyújtófára, átemeljük a tepsibe és kitekerjük.)
A lapot megkenjük baracklekvárral, majd megszórjuk a diós keverék felével.
Erre jön a következő lap, amelyet szintén megkenünk baracklekvárral és megszórjuk a diós keverék másik felével.
A tetejére kerül a harmadik lap.
A tésztát villával sűrűn megszurkáljuk és 35-40 percig sütjük közepesen meleg sütőben. (Kb. 150-160 fokon) Nem kell megpirítani.
Ha megsült kihűtjük és csokimázzal bevonjuk a tetejét.
Hosszúkás téglalapokra vágva tálaljuk.
Ez közepes tepsibe való adag! Gáztepsibe másfélszeres adag kell.