FEKETE ERDŐ TORTA
Hozzávalók:
1 db kakaós piskóta tortalap (készen vett, vagy otthon sütött)
A krémhez:
1 üveg meggybefőtt (magozott)
3 evőkanál étkezési keményítő
A tejszínes krémhez:
6 dl tejszín
1 vaníliás cukor
3 csg habfixáló
2 evőkanál porcukor
Elkészítés:
Meggyes krém:
A meggybefőtt levét leszűrjük és 3 evőkanál étkezési keményítővel felfőzzük, majd langyosra hűtjük. Belekeverjük a kimagozott meggyet .
Tejszínes krém:
A tejszínt a cukorral felverjük, menet közben apránként hozzáadjuk a habfixálót és a vaniliás cukrot.
A piskótát három lapra vágjuk. Az alsó lapot megkenjük a meggyes krémmel, ráhelyezzük a második lapot, amelyet a tejszínes krémmel kenünk meg. Ennek a tetejére illesztjük a harmadik lapot.
A maradék tejszínes krémmel vonjuk be a torta tetejét és oldalát is.
Díszíthetjük tejszínhabbal, meggyel, csokireszelékkel, stb.
|