JOGHURTOS TORTA
(Sütés nélkül)
Hozzávalók:
1 csg babapiskóta
3 sima joghurt
7 kanál kristálycukor
1 csg (2,5 g) zselatin
3 dl tartós tejszín
gyümölcs (ízlés szerint, lehet befőtt vagy friss)
kevés tej
A babapiskótát langyos tejben megáztatjuk és a tortaforma alját sűrűn kirakjuk vele. A tetejét szintén sűrűn kirakjuk a gyümölccsel.
A joghurtot, a cukrot és a zselatint felfőzzük. Ha langyos a tartós tejszínnel felfőzzük és fokozatosan a formába öntjük. Ajánlatos több régetben, az előző réteg megdermedése után önteni a következő réteget, mert a piskóta feljöhet. (Pár percre hűtőbe tehetjük, hogy hamarabb dermedjen.)
Hűtőben jól lehűtjük, szeletelve tálaljuk.
|