NARANCS TORTA
(sts nlkl)
Tlals eltt 1 nappal kell elkszteni!
Hozzvalk:
4-5 db narancs karikkra vgva
4-5 kanl porcukor
2-3 kanl rum
1/2 kg babapiskta
Krmhez:
1/2 l tej
1 csg vanilis cukor
1 csg vanilis pudingpor
3-4 dl tejszn
1 csg tejsznhab-fix
Elkszts:
1.
A karikkra vgott narancsot meghintjk 4-5 kanl porcukorral, a rummal lelocsoljuk, flretesszk.
Mikor levet engedett lecsepegtetjk, a levt flre tesszk.
2.
A vanilis pudingot elksztjk a lers szerint, hagyjuk kihlni. Idnknt megkevergetjk, hogy ne brsdjn a teteje.
3.
A tejsznt habnak felverjk, beletesszk a habfixet s vatosan hozzkeverjk a kihlt pudinghoz a narancs flretett levvel egytt.
Elkszts:
Egy tortaformt vagy egy 2,5-3 literes ednyt vzzel kibltnk, folpackkal kibleljk. Ezutn a karikkra vgott naranccsal kirakjuk az egsz formt. Az oldalt is!
Egy kevs krmet simtunk az aljra, srn kirakjuk babapisktval, majd ismt egy rteg krm, egy rteg babapiskta, amg a hozzvalk elfogynak. A tetejre babapiskta kerljn, mert ez lesz a torta alja!
Az elkszlt tortt htbe tesszk.
Msnap:
Egy teljesen lapos tlct rszortunk a forma tetejre, s megfordtjuk az egszet. A torta gy kicsszik a formbl a tlcra. A folpackot eltvoltjuk rla s szeletekre vgva tlaljuk.
Nagyon finom!
|