NARANCS TORTA
(sütés nélkül)
Tálalás előtt 1 nappal kell elkészíteni!
Hozzávalók:
4-5 db narancs karikákra vágva
4-5 kanál porcukor
2-3 kanál rum
1/2 kg babapiskóta
Krémhez:
1/2 l tej
1 csg vaniliás cukor
1 csg vaniliás pudingpor
3-4 dl tejszín
1 csg tejszínhab-fix
Előkészítés:
1.
A karikákra vágott narancsot meghintjük 4-5 kanál porcukorral, a rummal lelocsoljuk, félretesszük.
Mikor levet engedett lecsepegtetjük, a levét félre tesszük.
2.
A vaniliás pudingot elkészítjük a leírás szerint, hagyjuk kihűlni. Időnként megkevergetjük, hogy ne bőrösödjön a teteje.
3.
A tejszínt habnak felverjük, beletesszük a habfixet és óvatosan hozzákeverjük a kihűlt pudinghoz a narancs félretett levével együtt.
Elkészítés:
Egy tortaformát vagy egy 2,5-3 literes edényt vízzel kiöblítünk, folpackkal kibéleljük. Ezután a karikákra vágott naranccsal kirakjuk az egész formát. Az oldalát is!
Egy kevés krémet simítunk az aljára, sűrűn kirakjuk babapiskótával, majd ismét egy réteg krém, egy réteg babapiskóta, amíg a hozzávalók elfogynak. A tetejére babapiskóta kerüljön, mert ez lesz a torta alja!
Az elkészült tortát hűtőbe tesszük.
Másnap:
Egy teljesen lapos tálcát rászorítunk a forma tetejére, és megfordítjuk az egészet. A torta így kicsúszik a formából a tálcára. A folpackot eltávolítjuk róla és szeletekre vágva tálaljuk.
Nagyon finom!
|