DUNA-HULLM STEMNY
Hozzvalk:
A tszthoz:
25 dkg cukor
25 dkg vaj
38 dkg liszt
5 tojs
1 csg stpor
1 csg vanilis cukor
2 evkanl kakat
1 veg meggybeftt (magozott)
A krmhez:
25 dkg vaj vagy Rama margarin
1/2 l tej
1 csg vanilis pudingpor
4 dkg cukor
Csokimz:
1 tbla Katica tortabevon a lers szerint elksztve
Tszta:
A cukrot, a vajat, a lisztet, a tojst a stport s a vanilis cukrot tsztv keverjk. A tsztt elfelezzk, egyik felhez hozzkeverjk a kakat. A vilgos rszt eltertjk a tepsiben, a kakasat is rtertjk.
A lecspgtetett meggyet a tetejre tesszk. 180 fokon 45 percig stjk.
Krm:
A vanilis pudingot a lers szerint elksztjk. A vajat a cukorral kikeverjk s hidegen sszekeverjk a pudinggal.
A krmet a kihlt tszta tetejre simtjk, tetejre csokimzt ksztnk.
|