Tszthoz:
1 Rama margarin
10 dkg cukor
2 tojs srgja
5 dkg leszt
40 dkg liszt
1 citrom leve (hja a diba kell)
Tltelkhez:
25 dkg di (esetleg dej)
25 dkg cukor
1 citrom reszelt hja
1 vanilis cukor
baracklekvr a lapok megkenshez
Csokimzhoz:
1 tbla Katica tortabevon
Tszta:
Az lesztt kevs tejben felfuttatjuk. A margarint a cukorral s a tojsok srgjval habosra keverjk, majd sszegyrjuk a liszttel, a felfuttatott lesztvel s a citrom levvel. Ha nem ll ssze a tszta kevs tejjel lgytjuk.
(Ne legyen tl kemny, mert nagyon nehz lesz vkony lapokat nyjtani belle.)
Hrom egyforma cipra osztjuk.
Tltelk:
A hozzvalkat sszekeverjk.
Tipp: A baracklekvrt is belekeverhetjk, akkor nem kell kln megkenni a lapokat.
Az els cipbl vkony lapot nyjtunk, majd stpaprral kiblelt tepsibe tesszk. (Knnyebben megy, ha a kinyjtott lapot lazn feltekerjk a nyjtfra, temeljk a tepsibe s kitekerjk.)
A lapot megkenjk baracklekvrral, majd megszrjuk a dis keverk felvel.
Erre jn a kvetkez lap, amelyet szintn megkennk baracklekvrral s megszrjuk a dis keverk msik felvel.
A tetejre kerl a harmadik lap.
A tsztt villval srn megszurkljuk s 35-40 percig stjk kzepesen meleg stben. (Kb. 150-160 fokon) Nem kell megpirtani.
Ha megslt kihtjk s csokimzzal bevonjuk a tetejt.
Hosszks tglalapokra vgva tlaljuk.
Ez kzepes tepsibe val adag! Gztepsibe msflszeres adag kell.