DUBARRY SZELET
Hozzvalk:
4 szelet kicsontozott sertskaraj
rlt szerecsendi
1 kisebb fej karfiol
reszelt sajt (zls szerint)
kevs zsemlemorzsa
s
liszt
A mrtshoz:
kb. 8 dkg liszt
8 dkg vaj
6 dl tej
1/2 dl tejszn
2 tojs srgja
Elkszts:
A karfiolt megtiszttjuk, ss vzben flig megfzzk, levt lecsurgatjuk.
A ngy szelet kicsontozott sertskarajt megmossuk, szleit bevagdossuk. Vkonyra kiverjk, megszzuk s lisztben megforgatva egy kevs olajban mindkt oldalt pirosra stjk.
Kzben 8 dkg lisztbl s ugyan annyi vajbl vilgos (nem pirtott) rntst ksztnk, feleresztjk 6 dl tejjel. Sval s reszelt szerecsendival fszerezve sr mrtss fzzk. A tzrl levve hlni hagyjuk, majd hozzkevernk 1/2 dl tejsznnel elvegytett 2 tojs srgjt, belemorzsolunk kb. 2 dkg vajat.
Egy vkonyan kivajazott tepsibe (vagy tzll tlba) egy keveset ntnk a mrtsbl, erre rfektetjk a hsszeleteket. Mindegyik tetejre egy halom karfiolt nyomunk. Ezt a maradk mrtssal bevonjuk, megntzzk azzal az olajjal, amiben a hs slt. A tetejt zls szerint megszrjuk reszelt sajttal kevs zsemlemorzsval.
Stben szp pirosra stjk, prolt rizzsel tlaljuk.
|