Burgonys pogcsa 2.
(mindig puha)
Hozzvalk:
50 dkg liszt
25 dkg Rama margarin
2 db tojs
3-4 dkg leszt
2,5 dl tejfl
3 kzepes szem ftt burgonya
1 evkanl s
2-3 evkanl diszn vagy libazsr (elhagyhat)
Elkszts:
A burgonyt meghmozzuk, felkockzzuk s ss vzben megfzzk. Amg f egy ednybe kimrjk a lisztet, belentjk a megolvasztott margarint, hozzadjuk a kt tojst, a tejflben elkevert lesztt, a st s hozzadjuk a ftt ttrrt bugonyt. Jl sszegyrjuk, dagasztjuk, ha kell mg szrunk bele lisztet.
Ha j hlyagosra gyrtuk, belisztezett deszkn ujjnyi vastagra nyjtjuk s meghajtogatjuk. Ezutn 15 percenknt hromszor nyjtjuk s hajtogatjuk. (Ha beletesszk a zsrt, akkor a hajtogatskor megkenjk zsrral is.)
Vgl ujjnyi vastagra nyjtjuk, kiszaggatjuk a pogcskat. A tepsiben kb. 2 cm-re helyezzk ket egymstl. Tetejt bercsozzuk, felvert tojssal megkenjk, megszrjuk reszelt sajttal.
Elmelegtett stben 200 fokon kb. 20 perc alatt kszre sl.

Erre most nem tettem reszelt sajtot, nem is hinyzott rla. :)
|