Trs pogcsa
Hozzvalk:
50 dkg liszt
25 dkg Rama margarin (+6 dkg megolvasztva)
25 dkg tr (ttrve)
1 evkanl s
2 db tojs
3 dkg friss leszt (+ kevs tej, amiben felfut)
reszelt sajt a tetejre
Elkszts:
Az lesztt a kevs langyos tejben egy kvskanl cukorral felfuttatjuk, majd a hozzvalkkal sszelltjuk a tsztt. 1-2 rt letakarva pihentetjk, kzben ktszer hajtogatjuk. (A tsztt kinyjtjuk, megkenjk a margarinnal s ismt sszehajtjuk.) Ettl szp leveles lesz.
Ezutn kb. 1 cm vastagra nyjtjuk, pogcsaszaggatval kiszaggatjuk. Tetejt rcsozzuk, tojssal megkenjk, s reszelt sajttal megszrjuk.
Elmelegtett stben 200 fokon 20 percig stjk.
Megjegyzs:
Nagyon finom pogcsa lesz belle, ha tojs nlkl ksztjk azok is fogyaszthatjk, akik nem ehetnek tojs tartalm teleket.
Tbb, mint egy htig is finom puha marad.
Tipp: A margarint olvasszuk fel a mikrban s gy adjuk a liszthez.

|