SACHER TORTA
Hozzvalk:
A tszthoz:
4 tojs
10 dkg vaj
14 dkg porcukor
14 dkg tcsokold
7 dkg finom liszt
kshegynyi stpor
A mzhoz:
10 dkg hg srgabarack lekvr
12 dkg tcsokold
12 dkg cukor
1 teskanl olaj
4 evkanl vz
Tszta:
A vajat 6 dkg cukorral habosra keverjk. Hozzadjuk a megolvasztott tcsokoldt s alaposan elkeverjk. Egyenknt hozzadjuk a tojsok srgjt s tovbb keverjk.
A tojsfehrjt a maradk (8dkg) cukorral kemny habb verjk s kanllal a masszba forgatjuk. Vgl beleszitljuk a stporral elkevert lisztet.
A tsztt kivajazott, zsemlemorzsval behintett 22 cm tmrj tortaformba simtjuk s 170 fokos stben kb. 1 rt stjk.
Kihlve rcsra bortjuk s megkenjk a megmelegtett srgabarack lekvrral.
Mz:
A csokoldt darabokra trdeljk, lbosba tesszk az olajjal egytt s kis lngon (mg jobb, ha vzgs fltt vagy mikrban) melegtjk. Hozzadjuk a vizet s a cukrot, llandan kevergetve sszeolvasztjuk, majd bevonjuk vele a torta tetejt s oldalt.
Megszilrdulva szeleteljk, esetleg tejsznhabbal tlaljuk.
|