DES-SAVANY SERTS
(KNAI)
Hozzvalk:
(legjobb wokban kszteni)
25 dkg sertshs (elkszthet brmilyen hsbl)
1 db vrshagyma
2 db zld szn paprika
1 db srgarpa
10 dkg kgy uborka
1 db piros szn paprika
2 karika anansz beftt
7 evkanl olaj
A pchoz:
1 teskanl fehr bor
1 tojs srgja
rlt fekete bors
3 evkanl kukoricaliszt
Az zestshez:
3 evkanl ketchup
3 evkanl mz
1 dl csirkehsleves (kockbl is j)
2 evkanl tkezsi kemnyt
4 evkanl ecet
Elkszts:
A hst apr kockkra vgjuk.
2 evkanl vzzel sszekeverjk a pc hozzvalit, belekeverjk a hst s fl rn t llni hagyjuk.
A hagymt vkony cskokra vgjuk, a paprikkat, a srgarpt, uborkt, ananszt felkockzzuk.
Az zests hozzvalit 1 pohr vzzel elkeverjk s llni hagyjuk.
A 7 kanl olajat felforrstjuk a wokban, hirtelen stve aranybarnra pirtjuk a hs, majd kivesszk az olajbl.
Ebben az olajban megstjk a hagymt, paprikt, srgarpt, rntjk a mzes-ecetes keverket s addig proljuk, mg sr mrts lesz.
Ekkor beletesszk a slt hst s az ananszt. A lngot mrskeljk, sr kevergets mellett addig fzzk, amg a hs meg nem puhul.
Prolt rizzsel tlaljuk.
|